Fieszta Diósgyőrben

Megosztás

Több mint tizenkétezer néző előtt játszotta utolsó hazai NBII-es mérkőzését az ETO FC Győr ellen pályára lépő DVTK legénysége. A már bajnok és feljutó DVTK hazai pályán nyert az ETO ellen a Merkantil Bank Liga 37., utolsó előtti fordulójában. 

Az első félidőben számtalan diósgyőri helyzetet, és egy zúgó kapufát láthatott a közel teltháznyi nézősereg, de gólt nem. A szünet után egy szerencsésen pattanó lövéssel a vendégek szereztek vezetést, de után jött a diósgyőri henger, és Lőrinczy Attila lövése, Jérémie Obounet fejese, végül Koman Vladimir gurítása meghozta a győzelmet. A csapat és a szakmai stáb a találkozó után átvette az első helyezettnek járó kupát és az érmeket.

Diósgyőri VTK – ETO FC Győr 3-1 (0-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 12606 néző. Játékvezető: Radványi Tamás (Máyer Gábor, Kiss Balázs).
DVTK: Branislav Danilović – Farkas Dániel, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Bényei Ágoston, Holdampf Gergő, Lőrinczy Attila  – Gera Dániel, Lukács Dániel, Jérémie Obounet. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
ETO: Ruisz Barnabás – Kovács Krisztián, Urblík Norbert, Fodor Ferenc, Csontos Dominik – Toma György, Tuboly Máté – Vitális Milán, Kiss Bence, Huszár Marcell – Borsos Filip. Vezetőedző: Antonio Muñoz.

Csere: Huszár Marcell helyett Óvári Zsolt a 46., Gera Dániel helyett Medgyes Sinan az 59., Lőrinczy Attila helyett Koman Vladimir a 72., Borsos Filip helyett Hanzli Péter a 81., Bényei Ágoston helyett Illés Bálint a 84., Tuboly Máté helyett Tóth Rajmund és Toma György helyett Vingler László a 87. percben.
Sárga lap: Ruisz Barnabás az 57., Jérémie Obounet a 64., Csontos Dominik a 70., Tuboly Máté a 87. percben.
Gólszerző: Borsos Filip (0-1) az 53.,  Lőrinczy Attila (1-1) az 55., Jérémie Obounet (2-1) a 64., Koman Vladimir (3-1) a 80. percben.

De a DVTK szurkolók nem csak a meccs miatt érkeztek vasárnap, hiszen ez volt a piros-feketék utolsó NBII-es mérkőzése. Vasárnap minden eddiginél vidámabb hangulat fogadta a látogatókat.

Miközben a DVTK a feljutást ünnepelte, néhányan abban reménykedtek, hogy a nagy megyei rivális, a Mezőkövesd kiesik az NBI 31. fordulójában, a kövesdiek mégis felborították a papírformát, és 6–1-es győzelmet arattak Paks csapata ellen.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek